Eurodeputații au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru compania 5G Huawei și ZTE, fiind o amenințare la adresa securității în Europa

Eurodeputații au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru compania 5G Huawei și ZTE,  fiind o amenințare la adresa securității în Europa
Eurodeputații au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru compania 5G Huawei și ZTE, fiind o amenințare la adresa securității în Europa
Publicat: 14/10/2020, 20:31

Un grup de membri proeminenți ai Parlamentului European au ales compania 5G Huawei și ZTE drept companii „cu risc ridicat” care reprezintă o amenințare la adresa securității în Europa, potrivit unei scrisori obținute de POLITICO.

Membrii din cinci grupuri politice au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru cele două companii în scrisoare, care a fost trimisă miniștrilor naționali ai telecomunicațiilor și înalților oficiali ai Comisiei UE. Miniștrii telecomunicațiilor se întâlnesc joi pentru o videoconferință informală.

„La fel ca toate companiile chineze, [Huawei și rivalul său chinez mai mic ZTE] sunt obligați conform legislației chineze să respecte regimul autoritar nedemocratic al Chinei. Aceasta include utilizarea rețelelor pentru a-și controla propria populație și pentru a spiona [] guvernele, companiile și cetățenii occidentali, „au scris europarlamentarii.

„Prin urmare, nu există nicio îndoială că Huawei și ZTE sunt furnizori cu„ risc ridicat ”, a căror tehnologie în rețelele 5G din Europa ar constitui o amenințare la adresa securității”, au adăugat aceștia.

Noile norme de securitate 5G ale UE desemnează pe Huawei că având „ risc de securitate ridicat ”

Huawei a negat în mod constant acuzațiile potrivi cărora prezintă un risc de securitate și a respins noțiunea că guvernele l-au desemnat ca un furnizor „cu risc ridicat” în conformitate cu noile norme de securitate 5G ale UE.

O scrisoare a deputaților, printre care si șeful delegației Chinei a Parlamentului Reinhard Bütikofer (verzi)

„Securitatea 5G trebuie promovată prin asigurarea unor soluții de securitate tehnic solide, excluzând furnizorii care se încadrează în categoria„ risc ridicat ”din părțile sensibile ale rețelelor” 

Scrisoarea a fost semnată de peste 40 de membri ai Parlamentului European, inclusiv fostul vicepreședinte al Comisiei Europene, Andrus Ansip (Renew), șeful delegației Chinei a Parlamentului Reinhard Bütikofer (verzi) și alți membri proeminenți ai conservatorului, de centru-dreapta, fracțiuni liberale, social-democratice și verzi.

Semnatarii au solicitat o revizuire a finanțării publice UE și naționale pentru a se asigura că „nici o finanțare europeană, adică banii contribuabililor, nu va acoperi utilizarea tehnologiei de la furnizorii de echipamente de telecomunicații„ cu risc ridicat ”, inclusiv în principalele programe de investiții ale UE în cadrul bugetul pe termen lung al blocului și fondurile de recuperare a pandemiei coronavirusului.

Huawei, angajat în proiecte împreună cu firme europene. Membrii au criticat, de asemenea, eșecul Chinei de a-și deschide piața internă de telecomunicații pentru furnizorii europeni

Huawei a fost angajat în proiecte împreună cu firme europene care primesc finanțare din partea UE pentru inovare. Cu toate acestea, firma a declarat în înregistrarea sa în Registrul de transparență al UE că nu a primit finanțare UE în ultimul exercițiu financiar închis.

Membrii au criticat, de asemenea, eșecul Chinei de a-și deschide piața internă de telecomunicații pentru furnizorii europeni Ericsson și Nokia, spunând că „există, de asemenea, o lipsă flagrantă de reciprocitate între UE și China în accesul pe piață al furnizorilor 5G”.

Aceștia au spus că UE ar trebui să convină asupra unui proiect de instrument internațional de achiziții publice care să închidă achizițiile publice pentru companiile din țări terțe care restricționează accesul pe piață al firmelor europene.

Membrii au cerut, de asemenea, capitalelor naționale să efectueze o „evaluare și clasificare comună a furnizorilor„ cu risc ridicat ”, ceea ce ar însemna că țările trebuie să convină asupra unei etichete comune pentru furnizorii Huawei și ZTE.

Anul acesta, Comisia a lansat o „cutie de instrumente” prin care solicită țărilor să își reducă dependența de kitul chinezesc pentru rețelele 5G, inclusiv blocarea „furnizorilor cu risc ridicat” de a furniza echipamente pentru părțile sensibile ale rețelelor de telecomunicații de generația următoare.

„Securitatea 5G trebuie promovată asigurând soluții de securitate tehnic solide, excluzând furnizorii care se încadrează în categoria„ risc ridicat ”din părțile sensibile ale rețelelor și, pe termen mediu și lung, menținând cunoștințele și capacitățile europene în ordine pentru a evita dependența excesivă sau dependența de furnizorii „cu risc ridicat”, au scris deputații europeni.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Protest în fața universității împotriva lui Călin Georgescu! Peste 400 de tineri au strigat „Nu...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dezvăluirea serii despre Călin Georgescu. Traian Băsescu a dat șah-mat: E mult peste!
Se întocmesc liste de buncăre şi adăposturi. Toate clădirile sunt inventariate
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...